Recept na pokrm, který nadchl Anny Ondrákovou

Krůtí mandlové kotouče pro Anny Ondrákovou

Suroviny:

  • 50 g mandlí
  • 80 g másla
  • 400 g krůtích prsíček (4 řízky po 100 g)
  • vejce
  • hladká mouka
  • strouhaná střídka z veky na obalení (strouhanka)
  • sůl
  • olej na smažení

Postup:

  • mandle spaříme, oloupeme a nahrubo nasekáme (jestliže nemáme již loupané a krájené)
  • přidáme máslo
  • promícháme a z této hmoty utvoříme čtyři malé válečky, které necháme v lednici ztuhnout
  • krůtí řízky naklepeme, osolíme, 
  • na každý položíme váleček z másla a mandlí a pevně zavineme
  • potom obalíme kotouče v mouce, rozšlehaných vejcích a strouhance
  • smažíme ve vyšší vrstvě oleje asi 12–14 minut
  • podáváme se šťouchanými brambory

Dobrou chuť!

Komentáře

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *