Jablka Vlasty Buriana

Skládaná jablka v županu

Suroviny:

  • 8 ks středních jablek
  • 1000 g listového těsta
  • višňová, rybízová nebo meruňková marmeláda (zavařenina)
  • 4 balíčky skořicového cukru (nebo 75 g cukru + 1/2 lžíce skořice)
  • 100 g ořechových jader nebo mandlí (nejlépe již nasekané)

+ 1 vejce na potření + moučkový cukr na pocukrování

Postup:

  • jablka oloupeme, vypíchneme jádřince
  • každé jablko rozřízneme na 4 kolečka, která potřeme marmeládou a opět složíme do původního tvaru
  • polovinu těsta na vále vyválíme na placku (cca 28 x 28 cm), překrojíme na 4 díly
  • na každý díl položíme jablko
  • do otvoru nasypeme skořicový cukr (1 balíček na 2 jablka) a nasekané ořechy nebo mandle
  • protilehlé kraje (rohy) spojíme
  • urovnáme na plech vyložený pečícím papírem
  • totéž uděláme s druhou polovinou těsta
  • vše potřeme rozšlehaným vejcem
  • dozlata upečeme (cca 30 minut na 180° C)
  • vlažná jablka posypeme moučkovým cukrem a ihned podáváme

Dobrou chuť!

Komentáře

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *