Pochoutka na večírcích u Adiny Mandlové

Pražská vejce Adiny Mandlové

Suroviny:

  • NA SALÁT:
  • 350 g pečeného vepřového masa (zde použito vepřové maso ve vlastní šťávě)
  • 1 malé jablko
  • 1 malá cibule
  • sůl, pepř
  • 1 lžička worcestrové omáčky
  • 300 g majonézy
  • 2-3 kyselé okurky
  • NA SESTAVENÍ:
  • 6 plátků šunky
  • 3 vejce
  • trocha sušené pažitky

Postup:

  • na salát nakrájíme maso, cibuli a jablko na nudličky
  • v míse vše ochutíme solí, pepřem, worcestrovou omáčkou a spojíme majonézou
  •  necháme v chladu asi hodinku odležet
  • vejce uvaříme na tvrdo a každé rozkrojíme na čtyři díly
  • z okurek nakrájíme delší hranolky
  • ze šunky stočíme kornoutky, naplníme je salátem a ozdobíme rozkrojenými vejci a hranolky okurek
  • posypeme pažitkou
  • podáváme jako předkrm nebo jako lehké jídlo, s bílým pečivem či slanými tyčinkami a bílým vínem.

Dobrou chuť!

Komentáře

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *